100_7610.JPGA tavasz és a nyár igazi főszezon az Őrségben is. Sajnos inkább megszűntek, mint nyíltak színvonalasabb vendéglátóhelyek, így alaposan felértékelődnek a már nagy hagyományú vendéglők, éttermek, köztük a jó hírű bajánsenyei Berek Halászkert. A tágas zöldterülettel, kis játszótérrel, hangulatos terasszal rendelkező csárda jellegű egység az egytálételektől az őrségi specialitásokig széles ételválasztékkal, és természetesen italválasztékkal is várja a betérőket. A főút mentén található étterem nevéhez méltóan elsősorban finom halételeivel hívja fel magára a figyelmet, de egyéb olyan ételekkel is, amelyek másutt nemigen rendelhetők. Ezek közé tartoznak a tájjellegűek, mint például a vargányás hajdinaleves és a tökös-mákos rétes, vagy a vadételek.  A családos vendégeknek külön vonzerő a gyerekek időeltöltését segítő szabadtéri játszótér, az állatok, a kis tavacska. Év közben, de elsősorban az idegenforgalmi szezonban legtöbb a német, osztrák és szlovén vendég, ezért az étlap németül és szlovénül is olvasható. 

berek2_2.jpgPünkösdi kiránduláskor, az Őrségi Vásár forgatagából, az őriszentpéteri, szalafői vendéglők akkori zsúfoltságából is érdemes idelátogatni egy kellemesen eltölthető ebédre vagy vacsorára, ahogy más idegenforgalmi szezonbeli rendezvényről és tranzitutasként is. Az üzemeltető Spilák György fiai közreműködésével jó hírt szerzett már kis- és nagykereskedésének is, amelyben sokfajta, különböző kiszerelésű halféleség mellett más mélyhűtött élelmiszereket, és élelmiszer-alapanyagokat forgalmaz, kedvező áron. Manapság egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy a vendéglátóhelyek a környezetükben megtalálható, tájjellegű alapanyagokat is felhasználják ételeik elkészítéséhez. Nem kivétel ez alól a Berek Halászkert sem, ahol olyan őrségi alapanyagokat használnak fel, mint például a tökmagolaj vagy a hajdina. Az egység novemberig délelőtt 10-től este 9-ig tart nyitva. Már csak be kell térni.